Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Tömeges DNS-teszttel oldanának meg egy 20 éves gyerekgyilkosságot Hollandiában

2018.02.25. 17:46

Egy 20 évvel ezelőtti gyerekgyilkosság tettesének felkutatásához DNS-tesztek tízezreinek elvégzését kezdte meg a holland rendőrség – írja az MTI. A helyi hatóságok a német-holland határ térségéből 21 500 – 18 és 75 év közötti – férfit szólítottak fel, hogy jelentkezzenek önkéntesen mintavételre.

Nicky Verstappen 1998 augusztusában tűnt el nyomtalanul egy sátortáborból az Aachentől északnyugatra fekvő Brunssummerheide térségében. Holttestét már a következő nap megtalálták. Bár halálának okát nem tudták pontosan megállapítani, a rendőrség gyilkosságot feltételez.

Hogy az újonnan kezdett vizsgálat sikerre vezessen, a rendőrség egy különleges módszerrel egy férfi rokont keres, a Nicky által hátrahagyott ismertetőjegy alapján. Az úgynevezett férfi rokonsági kapcsolati DNS-vizsgálattal keresik az elkövetőnek egy lehetséges nagybátyját, vagy unokáját, illetve olyan távoli rokont, aki az 1998-as gyilkosság után születhetett, és akinek DNS-mintái hasonlóságot mutathatnak az áldozatnál talált DNS-mintával.

A szombaton megkezdődött tömeges tesztelés március közepéig tart. Célcsoportja egyértelműen a férfi lakosság, olyanok, akik 1998 augusztusában a térségben éltek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport