Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Először születtek Ázsián kívül pettyes baglyok

2018.05.17. 16:31

A csehországi Zlin állatkertjében először sikerült Ázsián kívül pettyes baglyot, a Strix nembe tartozó ritka fajt tenyészteni. Romana Bujackova, az állatkert szóvivője közölte, hogy április 15-én születtek meg a pettyesbagoly-fiókák és azóta is jól vannak szüleik gondozásában.

ee965cc25ea55a5e624f8032f76bacff-t1
b4e2be62062d134595980899102a8d73-t1

A közepes méretű pettyes bagoly (Strix seloputo) Délkelet-Ázsia erdeiben őshonos. A zlini állatkert négy pettyes baglyot kapott augusztusban egy indonéziai állatparkból. A nőstény két tojást rakott, a szülőknek tökéletesen sikerült az első költés. A család a tenyészházban van és a közönségnek még nem mutatták be őket. A látogatók csak a másik bagolypárt tekinthetik meg etetés idején, mondta Václav Straub zoológus.

Pettyesbagoly-pár a zlini állatkertben
Pettyesbagoly-pár a zlini állatkertben
Fotó: zoozlin.eu

A zlini állatkert legutóbb arról vált híressé, hogy először sikerült tenyésztenie az ázsiai esőerdőkben őshonos nagy szarvascsőrű madarat (Buceros bicornis), amely igen ritka Európában. Az állatkert a ritka madárfajok, mint a keselyűk, a szarvascsőrű madarak és a gólyák egyik csúcstenyésztője a világon.

(MTI)