Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ott egy aszteroida! Hol? Mindegy

2018.06.04. 16:17

Egy Föld felé tartó apró aszteroidát vettek észre szombaton, de néhány órával az észlelése után már meg is semmisült, miután Afrika fölött belépett a Föld légkörébe – írja az MTI.

A mindössze kétméteresre becsült égitest másodpercenként 16 kilométeres sebességgel hatolt be a földi atmoszférába, és az éjszakai eget megvilágító tűzgolyóként végezte több kilométerrel a Föld felszíne fölött – jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

A 2018 LA nevet kapó aszteroida sokkal kisebb volt annál, mint amilyenek észlelése a NASA feladata, de a parányi kisbolygó felfedezése biztató jel arra, hogy az űrkutatási hivatal vészjelzési rendszere megfelelően fog működni egy nagyobb kozmikus tárgy becsapódásának veszélye esetén is – mondta Lindley Johnson, a NASA bolygóvédelmi főtisztviselője.

Ez volt eddig a harmadik olyan észlelt aszteroida, amely a Föld irányába tartott, és mindössze a második, amelynek előre megjósolták a belépési helyét.