Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Videó készült egy amazonasi törzs utolsó élő tagjáról

2018.07.20. 13:10

A brazil Nemzeti Indián Alapítvány (FUNAI) szerdán töltött fel egy videót a YouTube-ra, melyen egy bennszülött férfi látható. Az 50 év körüli férfi a Guardian szerint még sosem került közvetlen kapcsolatba a civilizációval. A bennszülött 22 éve él egyedül az esőerdőben, miután brazil farmerek 1995-ben lemészárolták a törzse többi tagját.

A videón a férfi favágás közben látható. A bennszülött vaddisznóra, majmokra és madarakra szokott vadászni íja és nyilai segítségével. A bennszülöttet "A Férfi Az Üregben" becenévvel is illetik, ugyanis gyakran ás üregeket, melyekbe kiélezett botokat állít, így készítve csapdát az állatoknak. A férfi kukoricát és papaját is termel. 

A FUNAI, ami a bennszülöttek megvédésével foglalkozik szigorúan anélkül, hogy közvetlen kapcsolatba lépnének velük, már 1996 óta figyeli a férfit. A szervezet munkatársai rendszeresen hagynak vadászatra és mezőgazdaságra alkalmas eszközöket, valamint őshonos növények magjait a férfi által gyakran látogatott helyeken.

A férfiről és az őt védő emberekről The Last of the Tribe címmel a Washington Post riportere könyvet is írt.  A FUNAI szerint 113, a civilizációval eddig kapcsolatba nem kerülő törzs él az Amazonas esőerdeiben, ezekből eddig 27-et figyeltek meg. Az Amazonas vidékén élő indiánokról már korábban is írtunk.