Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vatikánban akkreditált egyetemi képzést viszünk Amerikába

2018.07.26. 08:19

Amerikában állapodott meg a magyar kormány egy amerikai egyetemi budapesti képzéséről.

Jól hangzik, ugye?

De nem, még mindig nem a CEU-ügy zárult le.

Az MTI-nek Szijjártó Péter arról számolt be, hogy Indiana állammal írtak alá megállapodást, így a katolikus fenntartású Notre Dame Egyetem indíthat három szakon képzést a magyarországi Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

A megállapodás értelmében a Notre Dame vegyészmérnöki, építőmérnöki és mechatronikai képzést indít Budapesten 2019 szeptemberében. Ennek fejében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Szentszéknél akkreditált, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szakot indít Indianában.

Az MTI-nek Szijjártó azt mondta, a Notre Dame Egyetem az Egyesült Államokban az egyik legkomolyabb presztízzsel rendelkező felsőoktatási intézmény, amely 176 éves történelemre tekint vissza, és a 2018-as világranglistán a 150. helyet foglalja el. A két intézmény között hosszú, két évtizedes múltra visszatekintő oktatási együttműködés van, amely korábban kisebb közös programok elindításáról, oktatócseréről szólt.