Botrány a sárvári kutyakiállításon, nyilvánosan rángatta és ütötte a kutyáját, eltiltották a cseh tenyésztőt

2024.07.24. 15:08
Egy cseh tenyésztő a nézők és a bírák szeme láttára bántalmazta orosz toy terrierjét. Az esetről videó is készült, amely az arra érzékenyeknek felkavaró lehet. A nagy horderejű ügyet a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) azonnal megvizsgálta, megtéve a szükséges lépéseket.

Világszerte felkavarta a kutyás közösséget a Sárvár 3xCACIB kiállításon készült videó, amelyen egy cseh kiállító nyilvánosan rángatja, majd meg is üti orosz toy terrierjét. A nagy horderejű ügyet a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) azonnal megvizsgálta, megtéve a szükséges lépéseket – írja Az én Kutyám.

Az eset a sárvári kiállítás második napján, július 20-án történt, amikor is a cseh kiállító felvezetés közben erőszakosan viselkedett a kutyával, pórázon húzta, majd a pontozást követően meg is ütötte az állatot. A felvételen egy ütés látható, míg a továbbiakra az állat fájdalmas nyüszítéséből lehet következtetni.

Miként Balogh Zsuzsanna, a MEOESZ etikai bizottságának elnöke, Harsányi Péter, a kiállítás vezető bírója, valamint Korózs Gábor, a MEOESZ elnöke a szövetség közleményében kifejtik:

a bizottság megállapította, hogy a hatályos kiállítási szabályzatunkkal, az etikai normáinkkal és az állatjólléti elvárásainkkal a kiállító viselkedése teljesen ellentétes.

Mindezek következtében a H. S. nevű kiállítót még aznap eltiltották a további versenyzésről, valamint az aznap megszerzett címeit is visszavonták. Ezenfelül a szövetség értesítette a történtekről a cseh kennelklubot is.

Tippeket és taktikákat a házikedvencek tartásáról és nevelésérőlaz Én Kutyám magazin cikkében olvashatnak bővebben, amely ide kattintva érhető el.

Társkiadványunk, Az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia 3 helyszínnel, kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal vár minden érdeklődőt és kutyatartót szeptember 7-én. Látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás, szakmai előadások – mindez egy hatalmas városligeti fesztivál keretében. Ha érdekli a rendezvény, ide kattintva megtekintheti a programot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport