Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Európa egyik legnagyobb biotechnológiai kiállítása Budapesten lesz

2009.03.19. 14:54

Európa egyik legnagyobb biotechnológiai rendezvényének, a Biomed Europe konferenciának és kiállításnak Budapest ad otthont a 2010-ben, a döntést Milánóban, a BIO-Europe Spring kiállításon jelentették be.

Budapest jó hely a biotechnológiának

A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary csütörtöki közleménye szerint Magyarország Írországgal szállt versenybe a tízéves múltra visszatekintő, eddig évente Izraelben rendezett kiállítás európai megszervezéséért. A szervezők választása az egységes biotechnológiai stratégiának és a szervezett iparági fellépésnek köszönhetően esett végül Budapestre - közölte az ITDH.

A Biomed Izrael európai megfelelőjét 2010. április 19-21. között rendezik meg, fő témái az onkológia és gyulladásos megbetegedések terén végzett gyógyszerfejlesztések, valamint a kardiológiai és ortopédiai orvosi eszközök újdonságai lesznek.

A Biomed Izrael kiállításon tavaly hatezren mutatkoztak be, így a budapesti "kis testvér" méltán pályázhat majd Európa egyik legnagyobb kiállításának címére. Ez eddigi legjelentősebb seregszemléken, a BIO-Europe és a BIO-Europe Spring kiállításokon 2.400, illetve 1.400 résztvevőt regisztráltak, hasonló részvételre számítanak a 2010-es budapesti eseményen is a szervezők.

Fejlődünk

Az ITD Hungary szerint a biotechnológia az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág Magyarországon. Az elmúlt években duplájára nőtt a biotechnológiai cégek száma, jelenleg mintegy 120 vállalkozás működik Magyarországon.

Az ITD Hungary közreműködésével az idén a világ legjelentősebb kiállításain jelenhetnek meg a szektor képviselői, így például a májusi atlantai BIO 2009-en és a bécsi BIO-Europe kiállításon, amelyre novemberben kerül sor.