Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetközi kitüntetést kapott egy magyar földrajztudós

2008.08.15. 15:18
5 hozzászólás

A földrajztudományok legrangosabb nemzetközi kitüntetését, a Lauréat d'Honneur díjat adományozta Enyedi György akadémikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnökének a 31. Földrajzi Világkongresszuson a Nemzetközi Földrajzi Unió. A díjátadásra a pénteki záróünnepségen került sor Tuniszban - tudta meg az MTI a tuniszi magyar nagykövetségtől. A 78 éves Enyedi professzor a geográfia és a környezettudomány terén elért kiemelkedő kutatási eredményeiért és a nemzetközi tudományos élet szervezésében végzett sikeres tevékenységéért kapta az elismerést.

Enyedi György 1972 és 1984 között irányította a földrajzi unió világméretű vidékfejlesztési kutatásait, majd 1984 és 1992 között a szervezet alelnöke volt. Magyarországon 1983-ban kapott megbízást az MTA Regionális Kutatások Központjának megalapítására, amely pécsi székhellyel jött létre. 1991-ig látta el a központ igazgatói feladatát, majd az ezredfordulóig az ELTE Szociálpolitikai Tanszékének egyetemi tanára volt.

(MTI)