Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőtől működik az Európai Innovációs és Technológiai Intézet

2008.09.09. 16:27
1 hozzászólás

Jövő hétfőn Budapesten ünnepi üléssel kezdi meg tevékenységét az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT). Ez az első olyan uniós intézmény, amelynek székhelye Magyarországon van. A Magyar Tudományos Akadémián tartandó ünnepi ülésen jelen lesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Ján Figel, a Bizottság oktatásáért és képzésért felelős tagja, Valérie Pécresse, az EU soros elnökségét adó Franciaország felsőoktatási és kutatási minisztere, valamint Rodi Kraca-Cagaropulu, az Európai Parlament görög alelnöke.

Az EIT budapesti székhelyéről június 18-án született meg a döntés Brüsszelben. A magyarokkal a lengyelek versengtek a legtovább a székhelyért, de Lengyelországban már működik uniós intézmény. (mti)