Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Múzeumba kerül a 66 millió éves T-Rex

2009.11.12. 10:16
0 hozzászólás

Magángyűjtő vásárolta meg egy 66 millió évesre becsült Tyrannosaurus rex megkövesedett maradványait, amelyek korábban nem keltek el egy Las Vegas-i árverésen. A gyűjtő múzeumban szeretné kiállítani a dinoszauruszcsontokat.

A T-Rex 17 évvel ezelőtt Dél-Dakotában talált 170 megkövesedett csontjából a szakértők arra következtettek, hogy a ragadozó 12 méter hosszú lehetett, és súlya elérte a 7,5 tonnát. A Samson névre keresztelt őslény maradványait a kaszinóváros egyik legelegánsabb szállójában, a Venetian Resort Hotel Casinóban bocsátotta kalapács alá a Bonhams & Butterfields árverési ház, ám egyetlen licitáló sem tartotta a kikiáltási árat.

Az árverést követően egy magángyűjtő ajánlatot tett a maradványokra, és bár az aukciós ház képviselője sem a vásárló személyét, sem a pontos vételi árat nem fedte fel, annyit elárult, hogy az összeg megközelítette az előzetesen 5-8 millió dollárra becsült értéket. A dinoszauruszcsontok új tulajdonosa észak-amerikai múzeumokkal tárgyal a bemutatás lehetőségeiről.