Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új madárfajt fedeztek fel Borneón

2010.01.14. 08:38
5 hozzászólás

Új madárfajt találtak Borneón, és a kutatók reményei szerint a felfedezéssel nagyobb figyelmet kaphat a világ harmadik legnagyobb szigetén a mezőgazdasági területek terjeszkedése miatt veszélybe került élővilág.

A virágjárók családjába tartozó, szürke alapon fehér csíkos tollazatú madarat (pápaszemes virágjáró) Borneó Malajziához tartozó északi részén tavaly júniusban pillantotta meg biológusok egy csoportja, köztük David Edwards, az angliai Leeds Egyetem kutatója. A szakember reményei szerint a felfedezés bejelentésével talán sikerül elérniük, hogy az állatok védelme mellett megóvhatják azokat az élőhelyeket is, amelyek az olajpálma-ültetvények terjeszkedése miatt kerültek veszélybe.

"Ez a felfedezés újabb példája annak, hogy mennyire keveset ismerünk földünk változatos élővilágából" - mondta Jean-Christophe Vie, a Természetvédelmi Világszövetség fajvédelmi programjának igazgatóhelyettese.