Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kitiltanák Amerikából a nem őshonos óriáskígyókat

2010.01.21. 13:42
6 hozzászólás

Kitiltanák az Egyesült Államokból a burmai pitont és további nyolc nagytestű kígyófajt, amelyek szövetségi tisztségviselők szerint veszélyt jelentenek az ország őshonos élővilágára. Ken Salazar amerikai belügyminiszter a tervezetet a New York-i Jonn F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren jelentette be, amely a legnagyobb csomópontja az államokba behozni kívánt vadállatoknak. Salazar szerint a kígyók, ha elszöknek, vagy szabadon engedik őket, veszélyt jelentenek az olyan érzékeny ökorendszerekre, mint például a floridai Everglades Nemzeti Park.

A jogszabályt a véglegesítés előtt még nyilvános vitára bocsátják. A tiltani kívánt hüllők között szerepel a közönséges óriáskígyó (Boa constrictor), a zöld anakonda (Eunectes murinus) és a sárga anakonda (Eunectes notaeus).