Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A gyerekkori rákok genetikai hátterét kutatják

2010.01.26. 12:11
0 hozzászólás

A Washington Egyetem St. Louisban működő orvosi kara, valamint a memphisi St. Jude gyermekkórház vesz részt abban a programban, amely a gyermekkori ráktípusok genetikai vizsgálatát tűzte ki célul. A most induló program az amerikai kormány által kezdeményezett, 20 gyakori felnőttkori rák genetikai feltérképezését célzó projekthez hasonlít, de a gyerekkori rákok hátterét keresi.

A főként magánadományokat felhasználó kutatásban 600 daganatos gyerektől vett tumorminta teljes DNS-elemzését végzik el az egyetem genomikai központjában. Ez a központ részt vett a humángenom-programban is, és a felnőttkori rákok feltérképezését megcélzó állami projektnek is részese.

A St. Jude kutatókórházként már 10-15 éve gyűjti a tumormintákat, ezért a most bejelentett projekt tulajdonképpen már el is indult. A három évre tervezett program teljes költségét 65 millió dollárra (12,6 milliárd forint) becsülik a szervezők.