![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=nSCbubuYpDWJZLZs0TssLrbt33Lk5kbipuiZrkg89G3.g7/stparam=skrjjshgja/fastid=eeorncrnbsilkneetelidigetojp/nc=0)
Selyemhernyók segítik az ebook-olvasók fejlődését
Selyemhernyók gubójából származó fehérje segítheti az elektronikuskönyv-olvasók fejlődését - állítják tajvani tudósok, akik a különleges rostokkal fejlesztettek gyorsabb adatátviteli technológiát.
A tajvani National Tsing Hua University kutatóinak a gubókban található fehérjével azoknak az alkatrészeknek a teljesítményét sikerült növelniük, amelyek az olvasók kijelzőjében, az e-papírban találhatók.
A kutatás jelenlegi állása szerint a selyemhernyók fehérjéi az eddigi technológiával használt vezetékekhez képest hússzor gyorsabb adatátvitelre képesek - mondta Peter Hwang, az egyetem anyagtudományi és gépészeti karának professzora. Ez az előrelépés azt jelenti, hogy az újgenerációs elektronikuskönyv-olvasókban sokkal gyorsabban lehet majd lapozni - magyarázta Hwang, hozzátéve, hogy az új technológiát hajlékony kijelzőknél is használhatják. A fejlesztés akár már három éven belül a piacra kerülhet.
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=nSCbubuYpDWJZLZs0TssLrbt33Lk5kbipuiZrkg89G3.g7/stparam=skrjjshgja/fastid=eeorncrnbsilkneetelidigetojp/nc=0)