Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Több az autista a dél-koreai, mint az amerikai gyerekek közt

2011.05.09. 11:15
0 hozzászólás

Egy Dél-Koreában elvégzett felmérés adatai szerint minden 38. gyereknél merült fel az autizmus gyanúja, ami jóval gyakoribb, mint az amerikai gyerekek körében becsült egy a százhoz-arány.

Az American Journal of Psychiatry című szakfolyóiratban hétfőn ismertetett kutatásban mintegy 55 ezer, hét és tizenkét év közötti gyereket szűrtek Szöul környékén. A felmérés kérdőíveit végül a szülők 63 százaléka töltötte ki, elképzelhető, hogy azok közül többen, akik gyereküket érintettnek vélték.

Az autisztikus jegyekkel diagnosztizált gyerekek kétharmadánál korábban még nem állapítottak meg autizmust. Legtöbbjüknél enyhe tüneteket figyeltek meg, amelyek főként a társas készségekben jelentkeztek. A kutatók becslése szerint a dél-koreai népesség 2,6 százalékánál tapasztalhatók autisztikus tünetek, míg az Egyesült Államokban ez egy százalék körül van.

A tanulmány szerzői úgy vélik, nem lett hirtelen több autista Dél-Koreában, inkább arról lehet szó, hogy ritkábban születik korai diagnózis, mint az Egyesült Államokban.  • Vennék
  • Hírek