Rejtélyes kór ütötte fel fejét Vietnamban

2012.04.20. 19:03

Titokzatos betegségben tizenkilencen meghaltak, 171-en pedig megbetegedtek Vietnam középső részén – írta pénteken a Washington Post című amerikai napilap internetes oldala helyi illetékesekre hivatkozva.

A fertőzés főleg gyerekeket és fiatalokat érint. Magas lázzal, étvágytalansággal, a kezet és a lábat elborító kiütésekkel kezdődik. A betegeknél, akik nem jutnak időben kezeléshez, májproblémák, esetleg többszervi elégtelenség is jelentkezhet – mondta el Le Han Phong, Quang Ngai tartomány Ba To körzete népi bizottságának elnöke.

Közel száz embert ápolnak kórházban, közülük tíznek válságos az állapota. A kisebb tünetetek mutató pacienseket ambulánsan kezelik. A betegség a korai kezelésre jól reagál, 29 beteg azonban újra elkapta a fertőzést – mondta Phong.

Az egészségügy-minisztérium áprilisban szakértőket küldött a térségbe, ők azonban nem tudták a kór okát feltárni. A tárca ezután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai Betegségellenőrző és Megelőző Központ (CDC) segítségét kérte a vizsgálathoz.

A betegséget először tavaly áprilisban észlelték, de az esetek száma októberre lecsökkent. Márciusban jelentek meg az újabb fertőzéses esetek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport