Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Google beszáll az öregedés elleni harcba

2014.09.04. 11:29

Bár június vége óta a Google kénytelen biztosítani a felejtéshez való jogot az interneten, az öregedéssel járó felejtés ellen nagy erőkkel akar fellépni. Szerdán ugyanis bejelentették, hogy az általuk alapított élettudományi cég, a Calico másfél milliárd dolláros együttműködésbe kezd az AbbVie nevű biogyógyszerészeti céggel, hogy együtt kutassanak az időskori betegségek új kezelési módjai után.

Két fiatal cégről van szó, a Calicot tavaly szeptemberben alapította a Google, hogy technológiai innovációkkal segítsen hosszabb és egészségesebb életet élni, az AbbVie pedig szintén tavaly önállósult az Abbott Laboratories nevű cégtől. A közös munka fő célja, hogy segítse a különböző neurodegeneratív, vagyis az idegrendszert támadó betegségek és a rák elleni küzdelmet.

Art Levinson, a Calico vezetője szerint az együttműködés nagy lökést ad majd a cégnek, hogy jobban megértsék az idősödés tudományos hátterét, és új terápiás eljárásokat eredményezhet a betegeknek világszerte. Richard Gonzalez, az AbbVie igazgatója is nagy lehetőségeket lát a partnerségben.

A megállapodás értelmében a két cég először 250-250 millió dollárból létrehoz egy kutatás-fejlesztési csúcsközpontot San Fransisco környékén, majd később további 500-500 millióval fogják támogatni az ott folyó munkát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!