Fülöp, Evelin
EUR 392,35 Ft
USD 366,56 Ft
13 °C
27 °C

Adjon reggelit a gyerekének, ha jót akar neki

2017.08.18. 19:09

A reggeli rendszeres kihagyása esetén előfordulhat, hogy a gyerekek nem jutnak hozzá a növekedésükhöz és fejlődésükhöz szükséges kulcsfontosságú tápanyagok ajánlott napi mennyiségéhez – írja az MTI a King's College London kutatóinak tanulmánya alapján.

A kutatók egy korábbi felmérésre támaszkodva 802 négy és tíz, illetve 884 tizenegy és tizennyolc éves kor közötti nagy-britanniai gyerek ételnaplóit elemezték. A vizsgálat során reggelinek tekintették, ha valaki több mint 100 kalóriát vitt be a szervezetébe reggel 6 és 9 óra között.

Az eredmények szerint a napi rendszerességgel reggeliző gyerekek nagyobb mennyiségű folsavat, kalciumot, vasat és jódot fogyasztottak naponta, mint a reggelit kihagyó társaik. A nem reggelizők 31,5 százaléka a brit kormány által ajánlott napi vasmennyiség alacsonyabb értékét sem érte el, míg a rendszeresen reggelizőknél ez az arány mindössze 4,4 százalék volt. A 4-10 éves gyerekek nagyobb mennyiségű folsavat, kalciumot, C-vitamint és jódot is vettek magukhoz a reggelivel induló, mint a reggeli nélküli napokon.

A tanulmányunk azt bizonyítja, hogy a reggeli kulcsfontosságú abban, hogy a szülők biztosítani tudják a gyerekeiknek szükséges tápanyagokat

– foglalta össze Gerda Pot, a British Journal of Nutrition szaklapban megjelent tanulmány egyik szerzője.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás