16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Magyarországon egyelőre nem lesz legális az orvosi marihuána

2019.11.07. 12:20

Nem tervez változtatni a magyar jogszabályokon a kormány a kannabiszból nyert hatóanyagok orvosi felhasználásával kapcsolatban, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországon továbbra sem lesz legális az orvosi marihuána – írja a Hvg.hu Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter Ungár Péternek adott válaszára hivatkozva.

Az LMP-s országgyűlési képviselő három kérdést tett fel az üggyel kapcsolatban, ezek a következők voltak:

  • Szeretném megkérdezni Miniszter urat, mi a véleménye a kannabisból nyert hatóanyagok orvosi felhasználásáról?
  • Támogatja-e a kormány az orvosi kannabinoidok (CBD) különböző betegségekre gyakorolt hatásaival, tulajdonságaival kapcsolatos kutatásokat? Vannak-e ilyen programok, illetve terveznek-e elindítani a jövőben?
  • Tervezik-e támogatni a társadalombiztosítás által, adott tünetekre, betegségekre a CBD olajok, a cannabidiol használatát?

Kásler válaszában emlékeztetett arra, hogy a kannabisz és származékai Magyarországon az Egységes Kábítószer Egyezmény kihirdetéséről szóló 1965. évi 4. törvényerejű rendelet jegyzékein szerepelnek, vagyis kábítószernek minősülnek. A miniszter hozzátette azt is, hogy 

a magyar jogi szabályozás a témában egyértelmű, a Kormány álláspontja tiszta és világos, ezen változtatás nincs folyamatban.

A Závecz Research egyébként még a nyáron készített egy közvélemény-kutatást az orvosi kannabisz legalizálásáról, akkor az derült ki, hogy a magyarok 60 százaléka egyetértene egy ilyen intézkedéssel.  • Hírek
  • Hírek