Judit
2 °C
7 °C

Stephen Hawking asszisztenst keres

2006.09.07. 12:08
Világhírű tudós munkatársat keres. Rugalmasság, megbízhatóság és jogosítvány alapkövetelmény, az éves fizetés kilencmillió forint. Egyéb juttatások: világkörüli út, parolázás elnökökkel.

Frissen diplomázott tétékások számára minden bizonnyal a legnagyobb presztízsű karrierlehetőség a Cambridge-i Egyetem állásajánlata, amely Stephen Hawking professzor leendő asszisztensét keresi. Az elismert matematikus és asztrofizikus amiotrófiás laterális szklerózisban szenved, ezért tolószékbe kényszerült és számítógép, valamint beszédgenerátor segítségével kommunikál - az újdonsült munkatárs feladata lenne többek között e készülékek kezelése. Az asszisztens dolga lesz továbbá a segítségnyújtás Hawkingnak előadásai és tudományos publikációi elkészítésében, de külföldi útjaira is el kell majd kísérnie a világhírű tudóst.

Az álláshirdetés szerint az ideális jelölt "rugalmas, kitartó, magabiztos és gondos személyiség, és érvényes jogosítvánnyal rendelkezik". A pozícióra szeptember 22-ig lehet jelentkezni, a béralkun elérhető legmagasabb fizetés évi 23500 angol font. A professzor egyik előző asszisztense, Chris Burgoyne úgy emlékszik, munkáját leginkább a tudós honlapjának gondozása töltötte ki, sokat utazhatott Hawking mellett, és több neves közéleti személyiséggel - többek között Bill Clinton amerikai exelnökkel - is találkozott.


Stephen Hawking

A 64 éves Hawking a nyolcvanas évek végén lett világhírű Az idő rövid története című tudományos bestsellerével, azóta is a világ egyik legjelentősebb természettudósaként tartják számon. A tudományos körökön kívül is tisztelet övezi: a fiatalok körében igen népszerű, a Star Trek egyik epizódjában pedig önmagát alakította. Betegségét 22 éves korában diagnosztizálták, azóta állapota egyre romlik - az orvoslás történetében a Lou Gehring-kórként is ismert betegség egyik legrégebb óta szenvedő túlélője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?