Gerzson
-3 °C
3 °C

Magyar a legerősebb spagettihíd

2006.03.09. 15:50
A Bánki Donát főiskola harmadéves gépészmérnök-hallgatói ismét megnyerték a Kanadában rendezett világbajnokságot. Az egyméteres fesztávú szerkezetre 226,9kg-os terhet lehetett akasztani.

Zsinórban a negyedik évben nyerték meg magyar versenyzők a nemzetközi spagettihíd-építő világbajnokságot. A Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát gépészmérnöki karának tanulói ismét az első helyen végeztek Kanadában.

#alt#
Két Balázsok
A Varga Gyula Balázs és Miovácz Balázs által épített 972,5 grammos híd 226,9kg-os legnagyobb terhelést bírt el 10 másodpercen keresztül. A British Columbia tartományban található Okanagan College 23. Spaghetti Bridge versenyére a világ minden tájáról 275 nevezés érkezett.

Kereskedelmi termékek

A résztvevők az idén ezer grammnyi, szabadon választott gyártmányú spagettiből építhették az egy méteres távolságot átívelő hídszerkezetet. Kötőanyagként csak ragasztópisztolyt használhattak. A Bánki Donát főiskola harmadéves gépészmérnök-hallgatói után a második helyezést Vida Balázs, a Széchenyi Istvány Egyetem hallgatója nyerte el. Az ő 939,5 grammos hídja 101,77 kilogrammos terhet bírt el.

Tavaly márciusban a szintén bánkis Köves András 257,33 kilós all-time világcsúccsal szerezte meg az első helyet. Akkor Varga Gyula Balázs nyolcadik lett, Miovácz Balázs a harmadik helyen végzett.