Klaudia
-4 °C
2 °C

A Greenpeace a paksi vezetők felelősségre vonását követeli

2003.06.26. 21:44
A Greenpeace felháborítónak tartja, hogy miközben az atomenergia veszélyeire a közvéleményt figyelmeztető aktivistákat bűnözőként kezelik, továbbra sem kezdődött meg az atomerőmű vezetőinek felelősségre vonása.
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek (NAÜ) az április 10-11-i paksi üzemzavarral kapcsolatban végzett vizsgálata és jelentéstervezete megerősíti a gyanút a felelős vállalati és hatósági vezetők büntetőjogi, munka- és polgári jogi felelősségéről - áll a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezetnek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Felháborító

A környezetvédő szervezet hangsúlyozza: a nemzetközi ügynökség szerint sem járt el megfelelő gondossággal a döntések meghozatalakor a vállalat, illetve az engedélyező hatóság. A tisztítótartály, illetve annak használata nem felelt meg a NAÜ szabványainak.

A Greenpeace felháborítónak tartja, hogy miközben az atomenergia veszélyeire a közvéleményt figyelmeztető aktivistákat bűnözőként kezelik, továbbra sem kezdődött meg az atomerőmű vezetőinek felelősségre vonása - írják a közleményben.

Leváltják a paksi vezetőket?

A tv2 Tények című műsorának információi szerint a NAÜ jelentése után a kormány hamarosan leváltja a Paksi Atomerőmű Rt. és az Országos Atomenergia Hivatal vezetését.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft