Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Fogyjon munka közben

2007.05.16. 13:17
Úgy érzi, hogy a munkája már most is olyan, mint egy taposómalom? Akkor próbálja csak ki azt a "vertikális munkaállomást", amit az amerikai Mayo Klinikai kutatói terveztek.

A British Journal of Sports Medicine online kiadásában megjelent cikk szerint, ha egy túlsúlyos irodai alkalmazott nap mint nap használná a szerkezetet, egy év alatt akár 30 kilótól is megszabadulhatna.

A szerkezet alapja egy hagyományos futópad, amihez két állítható plexi lapot illesztettek: az egyik a monitort, a másik pedig a billentyűzetet és az egeret tartja. A munkát így mozgás közben sem kell abbahagyni.

Több kalóriát égetnek és élvezik

A kutatók megvizsgáltak 15 túlsúlyos, ülőmunkát végző egyént, hogy összehasonlítsák, az új állomást használva hány kalóriát égetnek el a hagyományos munkavégzéssel szemben. (A teszt során az alanyok közül senki sem végzett más, rendszeres testmozgást.)

A vizsgálat azt mutatta, hogy ha óránként 35 percet töltöttek a futópadon, és kényelmes tempóban lesétáltak 1,6 kilométert, akkor átlagosan 192 kalóriát égetettek el egy óra alatt, míg ülve csak hetvenkettőt.

James Levine, a tervező szerint a tesztalanyok nem találták zavarónak a szerkezet használatát. Olyannyira, hogy mindannyian jelezték, a kísérlet után is szeretnének ilyen munkaállomáson dolgozni.

A szerkezet ár jelenleg 1600 dollár körül mozog.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?