Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Rael, az ufók nagykövete

2001.04.20. 11:24
A világsajtóban nagy port kavart a hír, hogy a raeliánus szektatagok által irányított, a Bahamákon bejegyzett Clonaid biotechnológiai magánvállalat egy titkos laboratóriumban emberklónozásra készül. A szekta francia származású vezetője szerint az egész emberiséget földönkívüliekből álló kutatócsoport hozta létre. De kik azok az Elohimok?
Rael
Rael 1946-ban látott napvilágot Vichyben. Ekkor ugyan még nem Raelnek hívták; polgári neve (mivel hogy az is van ám neki) Claude Vaurillon. Fiatalkorában a sóbizben próbált szerencsét, több évig énekelgetett, hosszú hajat növesztett, és farmernadrágban gitározgatott.

Egy téli napon, 1973 december 13-án Vaurillon ufókkal találkozott. Ettől a pillanattól kezdve rögeszméjévé vált, hogy anyját az Elohimok (ők lennének a földönkívüliek) elrabolták, megtermékenyítették, s ő így jöhetett világra.

Az utolsó próféta vagyok, Jézus testvére - mondta Rael. A Rael név jelentése "Elohimok hírvivője". Eleinte csak mosolyogtak rajta, amikor zenés performanszain párszáz emberrel együtt énekelgetett. Azt gondolták, ez csak egy újabb hippimozgalom. Ám Rael híveinek száma nőttön nőtt, nyilatkozataiban jobbnál jobb dolgokat hangoztatott. Többek közt, hogy egyik utazása során egy repülő csészealjban együtt vacsizott Jézussal, Mohameddel, Mózessel és Buddhával. Mindemellett Csillagok Háborúja-stílusban tart előadásokat a Bibliáról; ebből kiderül, hogy Noé bárkája valójában egy Föld körüli pályán keringő rakéta volt, melynek kabinjában élve maradt férfi és nő. Rael olvasatában Szodoma és Gomorra atombomba-támadás hatására pusztult el. No, de ne mosolyogjon a kedves olvasó, "tiszteljük a prófétát, ne ítéljük el nyilatkozatai és cselekedetei miatt" - szólt híveihez Rael.

Ezek után Vaurillon úgy gondolta, ideje lenne egy szövetséget alapítani. Így született meg a raeliánus mozgalom, mely a "zseniokrácián" alapszik. Ennek az ideológiának az alapja, hogy csak a legintelligensebbek szavazhatnak. Ráadásul az intelligensek közül is csak a legintelligensebbekre lehet szavazni. Természetesen a faji problémákat is rendezik; a mozgalom szerint minden fajt földönkívüliekből álló kutatócsoport hozott létre. A szellemileg legfejlettebb nép az izraeli. Ennek a népnek tehát el kell ismernie Raelt, különben a földönkívüliek súlyosan megbüntetik őket! - hangoztatta Vaurillon.

Ezek után már nem is kell meglepődni azon, hogy Raelt 1975. október 7-én újabb kirándulásra hívták az ufók. Ezúttal repülő csészealjukkal elvitték őt bolygójukra, ami Rael becslése szerint 1 fényévnyire található tőlünk, ami ufológusok szerint egetverő baromság egy ekkora guru szájából. Mindezt azzal indokolják, hogy a legközelebbi csillagrendszer 4 fényévnyire található.

Az ufónagykövetség

Rael szerint 2035-ig az Elohimok újabb látogatására számíthatunk, s úgy kell őket fogadni, ahogy azt teremtőink megérdemlik. Ezért egy alapítványt hozott létre, melynek célja egy Elohim-nagykövetség megépítése. A raelisták nettó jövedelmének 1-11 százaléka vándorol az alapba, attól függően, kinek milyen rangja van a mozgalomban. 1997 őszén 40 millió francia frankot sikerült begyűjteni, ez a teljes költség egyharmadát teszi ki. Aki pedig sajnálná a pénzt az ufónagykövetségre, az magára vessen! "A pénz jó dolog. Akik pedig az ellenkezőjét állítják, azok szegények! És úgy kell nekik!" - nyilatkozta a próféta.

A hívők konferenciákon találkoznak egymással és Raellel. Ilyenkor Rael bölcsességeket hajtogat, majd gitárt fog, és énekelni kezd, s vele együtt dalol a közönség, majd önfeledt ölelkezésbe kezdenek, kiskorúak-nagykorúak egyaránt. Ebből már problémák is adódtak a mozgalmon belül, például a versailles-i bíróság tavaly egy anyának megtiltotta, hogy gyermeke a mozgalom tagjaival érintkezzen.

Rael szerint a végső kataklizma akkor fog bekövetkezni, amikor a mozgalom 144 ezer tagot fog számlálni. A próféta szerint ők lesznek azok, akik teremtőink bolygóján biztos helyet kapnak.