Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kanadai filmesek: Megtaláltuk Jézus sírját!

2007.02.23. 19:26
Kanadai filmesek úgy vélik, hogy megtalálták Jézus Krisztus sírhelyét Jeruzsálemben, egy 36 évvel ezelőtt feltárt barlangban - írta pénteken a Jediót Ahronót című izraeli lap.
Az újság szerint a felfedezés archeológusok, történelmi írásszakértők és DNS-szakemberek sokéves kutatásain alapszik. A sírkamrára vonatkozó állításaikat a Jézus sírhelye című film tartalmazza.

Az alkotást, amelyet a többi között a World Discovery Channel tévécsatorna is sugároz majd, hétfőn mutatják be a sajtónak New Yorkban. A film az Izraelből származó kanadai Simcha Jacobovici és a háromszoros Oscar-díjas James Cameron közös alkotása.

Ami a sír megtalálását illeti, Amos Kloner ismert archeológus pénteken úgy nyilatkozott Jeruzsálemben, hogy "ez nagyon szép történet, de nincs bizonyíték arra", hogy valóban Jézus nyughelyéről van szó.

A barlang Jeruzsálem Talpiyot negyedében található, és a kutatóknak már 1980-ban feltűnt. Főleg a koporsókon található feliratokból vonnak le olyan következtetést, hogy Jézus sírjáról van szó. Kloner szerint azonban a koporsókon látott nevek (Jézus, József, Juda, Mária) abban az időben nagyon elterjedtek voltak, s önmagukban nem igazolják a sírkamra megtalálásáról szóló hír hitelességét.