Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Kanadai filmesek: Megtaláltuk Jézus sírját!

2007.02.23. 19:26
Kanadai filmesek úgy vélik, hogy megtalálták Jézus Krisztus sírhelyét Jeruzsálemben, egy 36 évvel ezelőtt feltárt barlangban - írta pénteken a Jediót Ahronót című izraeli lap.
Az újság szerint a felfedezés archeológusok, történelmi írásszakértők és DNS-szakemberek sokéves kutatásain alapszik. A sírkamrára vonatkozó állításaikat a Jézus sírhelye című film tartalmazza.

Az alkotást, amelyet a többi között a World Discovery Channel tévécsatorna is sugároz majd, hétfőn mutatják be a sajtónak New Yorkban. A film az Izraelből származó kanadai Simcha Jacobovici és a háromszoros Oscar-díjas James Cameron közös alkotása.

Ami a sír megtalálását illeti, Amos Kloner ismert archeológus pénteken úgy nyilatkozott Jeruzsálemben, hogy "ez nagyon szép történet, de nincs bizonyíték arra", hogy valóban Jézus nyughelyéről van szó.

A barlang Jeruzsálem Talpiyot negyedében található, és a kutatóknak már 1980-ban feltűnt. Főleg a koporsókon található feliratokból vonnak le olyan következtetést, hogy Jézus sírjáról van szó. Kloner szerint azonban a koporsókon látott nevek (Jézus, József, Juda, Mária) abban az időben nagyon elterjedtek voltak, s önmagukban nem igazolják a sírkamra megtalálásáról szóló hír hitelességét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!