Charles Simonyi megint megy az űrbe

2008.09.30. 15:47
A magyar származású amerikai informatikus üzletember, Charles Simonyi a Szojuz TMA-14 legénységével együtt vesz részt előkészítő kiképzésen, ugyanis tavasszal újra az ISS nemzetközi űrállomásra indul, fogalmaz az űrtúrákat szervező Space Adventures közleménye.

Ezzel Charles Simonyi lesz az első űrturista, aki dupláz, ugyanis 2007 áprilisában tizenhárom napot töltött az ISS-en. Akkor 25 millió dollárt fizetett az utazásért, a mostani küldetés árát egyelőre nem lehet tudni.


Ilyen volt Simonyi, amikor felkészült első útjára

A Space Adventures 2001 óta visz embereket jó pénzért az űrbe, eddig összesen öt főt juttatott igen magasra. "A duplázó űrturistánk megmutatja a világnak, hogy az űrutazás valóban varázslatos élmény. Arra is kiváló példát jelent, hogy a piac sokkal nagyobb, mint azt korábban gondoltuk, egy jelentkező akár többször is eljuthat az űrbe. Gratulálunk Charlesnak a fizetős űrutazás iránti elkötelezettségéért. Örömmel asszisztálunk neki a 2009 tavaszi küldetés előtti felkészülésben" - fogalmazott Eric Anderson, a Space Adventures vezérigazgatója.

A Space Adventures hatodik utasa Richard Garriott - a NASA egykori űrhajósa, Owen Garriott fia - október 12.-én megy az ISS-re.  • Hírek
  • Hírek