Elton John üzent az űrhajósoknak

2011.07.13. 16:40

Az Atlantis legénysége szerda hajnalban 2:29-kor (magyar idő szerint reggel fél kilenckor) ébredt Elton John Rocket Man című dalára. Ezután bejátszottak egy üzenetet magától az énekestől. „Jó reggelt, Atlantis, itt Elton John eszél. Sok sikert kívánunk a küldetésen. Hatalmas köszönet minden férfiaknak és nőknek, aki a NASA-nál dolgozott az elmúlt három évtizedben az űrsiklóprogramon” - mondta Elton John.

Az űrsikló és a Nemzetközi Űrállomás legénysége ezután elkezdett kipakolni a Raffaello modulból, amely az Atlantis rakterének nagy részét elfoglalja. A Raffaellóban körülelül három és fél tonna ellátmányt (több mint egy tonna élelmiszert, alkatrészeket, használati tárgyakat) vittek az űrhajósok az űrállomásra, ezek többségét szerdán rakodják ki. Ez a súlytalanságban is megerőltető munka, csütörtök délután pihenőidőt kapnak az asztronauták.

Szerdán még a legénység a médiában is megjelenik: 12:54-kor (magyar idő szerint 18:54-kor) három tévécsatornánál is bejelentkeznek egy rövid interjúra. Előbb a New York állambeli Binghamtonból a CBS-közeli WBNG-TV és a Fox-közeli WICZ-TV, majd az ABC tulajdonában levő friscói KGO-TV kérdezi őket.  • Hírek
  • Hírek