A NASA otthona: Orlando

2011.07.21. 09:18

Ígéretünkhöz híven, ezúttal Orlando belvárosából jelentkezünk, hogy úgy-ahogy bemutassuk a másik amerikai nagyvárost, amit utunk során valamelyest megismertünk, és ami a NASA keleti parti székhelyének mondható. Ez utóbbi persze enyhe csúsztatás, hiszen a Kennedy Űrközpont nem Orlandóban van, sőt sokkal messzebb (kb 90 km) esik a várostól, mint a Johnson Űrközpont Houstontól.

Sajnos Orlandóra sem jutott több időnk mint Houstonra. Nem néztük meg Disneylandet (mondjuk ez nem is a Poronty), sem az Universal Studios szórakoztató komplexumait (se nem a Cinematrix), és nem váltottunk belépőt egyik aquaparkba sem (Sport Géza sem jött velünk). Pár órás sétát tettünk csak a történelminek mondott belvárosban, a párás hőségben ennyire futotta erőnkből. Felületes benyomásunk szerint Orlandó kisvárosiasabb mint Houston. Pár magas ház, egy szép rendezett park, nagy tóval a közepén, árnyas fasorok, gyér forgalom, kevés járókelő - mindezek alapján nem igazán tudjuk nyüzsgő metropolisnak tartani Orlandót, inkább egy barátságos, élhető nagyváros képe alakult ki bennünk a séta alatt.

A NASA jelenlétének nem sok nyomát találtuk, bár az egyik művésztanyánál egy idősebb nő épp az Atlantis utolsó küldetésének címerét festegette nagy műgonddal. Szóval Orlando mégiscsak a NASA otthona, na.  • Hírek
  • Személyi kölcsön