Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gödöllőn kézműves zászló az új közlekedési lámpa

2018.01.12. 10:43

A helyiek megunták a gázolásokat és hogy nem lehet lámpát kitenni, és összedobták a pénzt egy saját fejlesztésű balesetmegelőző rendszerre.

Frissítés: A Magyar Közút a következőket fűzte hozzá a riporthoz. A kezdeményezések kapcsán elmondható, hogy Vácott kértek és kaptak engedélyt, Gödöllőn pedig nem közúti jelzőtáblára helyeztek ki zászlót, de arról is van tudomásunk. Nemrégiben a hírekbe bekerülve Szentendrén, Pomázon, Budakalászon és Páty településen helyeztek ki engedély és egyeztetés nélkül zászlókat, ezen esetekben a kihelyezőket felszólítottuk a hozzájárulás igényléséhez, ígéretük szerint ennek eleget tesznek rövid időn belül. A riportban is szereplő gödöllői kezdeményező egyébként nemrégiben e-mailen kereste meg társaságunkat, hogy hivatalosan is engedélyt kérjen.

Itthon eddig Vác település kért és kapott jóváhagyást zászlótartók kihelyezésére. Az itteni tapasztalat sajnos eltér a gödöllőitől: a zászlótartó kihelyezését követő 1 hónapon belül a zászlók eltűntek, pótlásuk nem történt meg, illetve amíg kint voltak sem használták a gyalogosok. Így a zászlótartókat már le is szerelték.