Olyan labdát oszt a gyerekeknek az MLSZ, amivel nem lehet focizni

Nem is a tiltott vörös csillaggal van a nagyobb baj, hanem azzal, hogy nincs kiegyensúlyozva, és a rossz szelep miatt álló helyzetben is elgurul a labda.

Egy kedves olvasónktól kaptuk ezt a különleges, gumi focilabdát. Az OTP Bozsik-program egyik múlt hétvégi Budapesti rendezvényén ajándékozták meg vele ötéves fiát, a többi, mintegy 100 résztvevő ovishoz hasonlóan. A vöröscsillagos dizájnon csak ő akadt fenn, az igazi meglepetés viszont a srácot érte, amikor megpróbált fozizni vele. A labda ugyanis sok mindenre alkalmas – például díszletnek egy sörreklámba vagy reflexfejlesztésre –, csak arra teljesen használhatatlan, amire elvileg való. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2017-ben 30 ezer, 2018-ban pedig 40 ezer gumilabdát vásárolt az országos gyerekfutball-programja számára. Vélhetően ebből a modellből is hasonló mennyiséget sikerült beszerezni, ki tudja, köztük hány hasonló példány akad. A minket megkereső szülő szerint az általuk látogatott rendezvényről a gyerekek többsége hasonló minőségű lasztival távozott csalódottan.