Judit
-2 °C
8 °C

A Magyar Nemzet tulajdonos- főszerkesztője a Hír Tv új elnöke

2004.10.27. 18:57
A Magyar Nemzet tulajdonosát, Liszkay Gábort választotta meg a Hír Televízió Rt. Igazgatósága a televízió elnökévé. Ezzel együtt felmondtak Kerényi Imrének és megszüntették Szerintem című műsorát is. A televízió hírigazgatója Szikszai Péter a Magyar Nemzet Online felelős szerkesztője lesz.
Liszkay Gábort választotta elnökévé szerdán a Hír Televízió Rt. Igazgatósága. A részvénytársaság új vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a televízió elnöki tisztsége mellett a Magyar Nemzet című napilap főszerkesztője, kiadóvezetője és tulajdonosa marad.

Kerényinek felmondtak, műsora megszűnt

A testület Fazekas Csabát megerősítette vezérigazgatói tisztségében, Gajdics Ottó továbbra is a műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztot tölti be. A televízió hírigazgatója november 1-jétől Szikszai Péter, a Magyar Nemzet Online felelős szerkesztője lesz.

A Hír Televízió Rt. szerdán Kerényi Imre szerződését felmondta, egyidejűleg a Szerintem című műsort megszüntette, de Liszkay az MTI-nek nem kívánta megindokolni a döntést.

Liszkay Gábor az augusztus 30-án lemondott Borókai Gábor után tölti be az elnöki posztot. "A Magyar Nemzetnél meglévő státuszaimat változatlanul megtartom" - mondta, hozzátéve, hogy továbbra is a lap főszerkesztője, kiadóvezetője és tulajdonosa marad.

A Magyar Nemzet sikersztori

Liszkay Gábor kiemelte, hogy a Magyar Nemzet "egy sikersztori", mind gazdasági, mind terjesztési adatok vonatkozásában vezetése, azaz 2000. óta, és a Hír TV tulajdonosai talán személyében látnak garanciát arra, hogy a televízió is sikersztori legyen.

"Más célközönség, más feladat, más műfaj" - felelte Liszkay Gábor arra a kérdésre, hogyan viszonyul egymáshoz a két feladat, a Magyar Nemzet "testvére" lesz-e a Hír Tv. Hozzátette, hogy egy printmédium és egy elektronikus médium nehezen hasonlítható össze, egyetlen dologban azonban mégis: a hír elsődlegessége, prioritása a Magyar Nemzet és a Hír TV esetében azonos.

Azonosulni tud Gulyás menesztésével

Liszkay Gábor közölte, bár az előző hírigazgató, Gulyás István múlt heti "kényszerű távozása, vagyis eltávolítása" nem az ő regnálásának időszakára esik, de teljes egészében azonosulni tud elődei és megtartott kollégái intézkedéseivel.

Mint emlékezetes, a Fidesz PR-osainak kezdeményezésére megvágott. Orbán-interjú miatt a múlt héten beadta lemondását Kóczián Péter, a Hír Tv egyik állandó műsorának vezetője. A sajtónyilvánosságot kapott esetet követően Gajdics úgy döntött, hogy csütörtökön mégis leadják a Fidesz-elnökkel készült beszélgetés vágatlan változatát.

Az ismétlés miatt azonban az Index információi szerint személyes vitába keveredett Gulyás István hírigazgatóval, aki nem kapott szót a döntés meghozatalakor. Gajdics néhány nappal kinevezése után távolította el a televíziótól Pörzse Sándort is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.