Bernadett
-2 °C
4 °C

A tulajdonosok bíznak a Hír Tv menedzsmentjében

2004.10.25. 14:12
A Hír Tv tulajdonosai a leváltások és távozások ellenére továbbra is támogatják a két hónapja kinevezett Gajdics Ottó vezetése alatt álló menedzsmentet. Töröcskei István egy hétfői stábértekezleten jelezte, hogy nem szólnak bele a televízió több emblematikus figurájának távozása után kialakult helyzet rendezésébe.
Töröcskei István a Hír tv tulajdonosai nevében "töretlen bizalmáról biztosította" a csatorna menedzsmentjét. Az üzletember a Hír Tv hétfői stábértekezletén személyesen jelezte, hogy a tulajdonosok nem kívánnak beleszólni a televízióban kialakult helyzet rendezésébe, a megoldást a menedzsmenttől várják.

Mindenkiben bíznak

Újabb nemzetes
Az Index információi szerint a leváltott Gulyás István helyett ideiglenesen Szikszai Pétert nevezik ki a Hír Tv hírigazgatói posztjára. Szikszai Gajdics Ottóhoz hasonlóan a Magyar Nemzettől kerül a tévéhez: eddig a lap internetes oldalának felelős szerkesztője volt. Gajdics Ottó az Index kérdésére nem kívánta megerősíteni az értesülést.
Gajdics Ottó vezérigazgató-helyettes az Index kérdésére elmondta, hogy "hivatalosan nem volt tudomása" arról, hogy a múlt héten aláírásgyűjtés is kezdődött a "régi" hírtévés vezetők támogatására, bár azt elismerte, hogy Gulyás István hírigazgató elmozdítását követően olyan hírek kaptak lábra, amelyek szerint a stáb egy jelentős része visszaköveti Gulyást. Az augusztusban a Magyar Nemzettől átigazolt Gajdics azt is cáfolta, hogy a csatornánál a nemzetesek és a tévé korábbi dolgozói között alakult volna ki feszültség. Gajdics elmondta, hogy ő is jelezte a tévé munkatársainak: "mindenkiben bíznak, és azt várják tőlük, amit eddig teljesítettek". A vezérigazgató-helyettes elismerte, hogy a távozások miatt egyes esetekben nehéz helyzet alakult ki, ám mint mondta, ezeket a problémákat gyors átszervezésekkel sikerült úgy megoldani, hogy "a nézők nem sokat észleltek belőle".

Azonnal felmondott

Mint emlékezetes, a Fidesz PR-osainak kezdeményezésére megvágott Orbán-interjú miatt a múlt héten beadta lemondását Kóczián Péter, a Hír Tv egyik állandó műsorának vezetője. A sajtónyilvánosságot kapott esetet követően Gajdics úgy döntött, hogy csütörtökön mégis leadják a Fidesz-elnökkel készült beszélgetés vágatlan változatát. Az ismétlés miatt azonban az Index információi szerint személyes vitába keveredett Gulyás István hírigazgatóval, aki nem kapott szót a döntés meghozatalakor. Gajdics távollétében Gulyás egyéni akcióba kezdett a stúdióban, ám a visszaérkező vezérigazgató-helyettes négyszemközti megbeszélésen azonnali hatállyal felmondott Gulyásnak.

Rögtön megszegte

Gajdics, aki Borókai Gábor váratlan lemondása után került a Hír Tv vezetésébe, néhány nappal kinevezése után távolította el a televíziótól Pörzse Sándort is. A vezérigazgató-helyettes a csatornán leadott, a személyi kérdések hátterével foglalkozó interjújában beszélt a felmondás okairól. Gajdics szerint Pörzsének azért kellett mennie, mert nem tartotta be az első vezetői értekezletére vonatkozó kibeszélési tilalmat. "Én akkor nagy tisztelettel megkértem mindenkit, hogy az ezen a megbeszélésen elhangzottakat ne kommunikálják kifelé, mert az új menedzsmentnek van egy szilárd és nagyon komoly érvek mentén fölállított kommunikációs stratégiája, és arra kértem mindenkit, hogy ezenkívül a nyilvánosságot - se az elsőt, se a másodikat - ne nagyon tájékoztassák." - mondta Gajdics, hozzátéve, hogy Pörzse Sándor akkor ezt az utasítást "elsőként és azonnal megszegte".