Túl van az életveszélyen a Kislétán meglőtt kislány

2009.08.10. 11:28 Módosítva: 2009.08.10. 12:14
Túl van az életveszélyen, orvosai a hétvégén felébresztették a mesterséges altatásból azt a kislányt, akit múlt hétfőn lőttek meg Kislétán. A romák elleni fegyveres támadássorozatnak eddig a kislány lehet az egyetlen szemtanúja. Hétfőn meghallgathatják a nyomozók.

Túl van az életveszélyen az augusztus 3-án, Kislétán meglőtt kislány, orvosai a hétvégén felébresztették a mesterséges altatásból. Úgy tudni, hogy a kislányra ettől függetlenül még több korrekciós műtét vár. A kórházban egyelőre nem adnak információt az állapotáról.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói várhatóan hétfőn hallgatják meg a lányt, aki a romák ellen elkövetett támadássorozat eddigi egyetlen szemtanúja. A hétfői meghallgatásról szóló értesülést az NNI-nél nem akarták kommentálni.

Pénzes Sándor, Kisléta polgármestere elmondta, hogy találkozott a kislány családtagjaival, akik már beszélhettek a sebesült gyerekkel, miután orvosai a hétvégén felébresztették a mesterséges altatásból. A rokonok a polgármesternek azt mondták, hogy a kislány csak arra emlékszik, hogy rájuk törték az ajtót, a következő emlékképe pedig az, hogy rokonai megtalálták, és akkor hallotta meg azt is, hogy az édesanyja meghalt. A rokonok szerint támadóira nem emlékszik.

Kislétán ismeretlen támadók sörétes puskával lőttek rá házukban egy anyára és lányára augusztus 3-ára virradóra. A 45 éves nő meghalt, gyermekét életveszélyes sérülésekkel szállították Nyíregyházára, a Jósa András Kórházba. Még aznap megműtötték, utána mesterségesen altatták.

A rendőrség a romák elleni fegyveres támadás-orozat részeként kezeli az ügyet, amin külön nyomozócsoport dolgozik. Az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére az országos rendőrfőkapitány az ügyben 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat.