Találtak egy lezárt szobát a kecskeméti gyermekotthonban

2010.02.11. 19:53 Módosítva: 2010.02.11. 19:55
A rendőrség talált egy lezárt helyiséget a kecskeméti gyermekotthonban, feltehetően ide zártak rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak és rátaláltak egy lezárt szobára a kecskeméti gyermekotthonban. A gyermekotthont egy férfi jelentette fel az ügyészségen. Azt állítja, az intézményben engedély nélkül működtetnek egy dühöngő szobát, ahová a rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket zártak be nevelési céllal. Volt olyan gyerek, akinek egy egész napot kellett ott töltenie.

A szobáról korábbi dolgozók fényképeket készítettek, a fotókon látszik a bekamerázott, berácsozott, vasajtós helyiség, amit néhány héttel ezelőtt iskolapadokkal rendeztek be, de több mint két évig szerintük büntetőszobaként használtak. Az ügyben rendőrségi nyomozás és az intézmény fenntartója, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részéről pedig belső vizsgálat indult.

A rendőrség - speciálisan erre az ügyre alakult csoportja - helyszíni szemlét tartott az otthonban, amikor rábukkantak a szobára, ami a feljelentésben szerepel. Az ott talált nyomokat lefényképezték. Azt mondták, a felvételeket később hozzák nyilvánosságra, tájékoztatott Nyikos Tamás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.