Schmitt Pál lesz az Országgyűlés elnöke

2010.05.05. 14:07 Módosítva: 2010.05.05. 14:36
Schmitt Pál azt ígéri, olyan parlamenti elnök lesz, akinek az ajtaja mindig nyitva áll majd. A Fidesz-frakciót Lázár János, a KDNP képviselőcsoportját Harrach Péter vezeti.

A Fidesz jelöltje az Országgyűlés elnöki posztjára Schmitt Pál.

A politikus azt mondta, országgyűlési elnökként minden képviselő érdekét szeretné szolgálni, aki kész a nemzet érdekében dolgozni.

Schmitt Pál úgy fogalmazott: a jelölésnél nagyobb megtiszteltetés nem érheti. Mint mondta, megválasztása esetén alázattal, a legjobb tudása szerint szeretné szolgálni minden képviselő érdekét, aki kész a nemzet érdekében dolgozni.

Azt ígérte, hogy az ajtaja mindig nyitva áll majd, nem politikai döntéshozó lesz, hanem a döntések előkészítője, a demokráciát, az egymás iránti tiszteletet kívánja szolgálni.

A jelenleg a párt európai parlamenti képviselőjeként dolgozó politikus korábban többször kitérő választ adott a jövőjét firtató kérdésekre. Elmondta, bármilyen felkérést is kap majd, el kell döntenie, hogy testhez álló-e számára a feladat, és sikeresen el tudja-e végezni.

Április közepén a Magyar Távirati Iroda közzétette egy Salgótarjánban felvett interjú szó szerint leiratát, mert Schmitt közleményben cáfolta annak tartalmát.

A Fidesz frakcióvezetője a várakozásoknak megfelelően Lázár János lett, a kereszténydemokratákat Harrach Péter vezeti. A tisztségviselőket együttes, zárt ülésen választották meg a Fidesz és a KDNP képviselői.