Navracsics nem mondott igazat a Parlamentben Grupo Milton-ügyben

2010.12.07. 18:47
A Hírszerző szerint nem igaz, amit egy LMP-s napirend előtti felszólalásra adott válaszában Navracsics Tibor állított hétfőn. A miniszterelnök-helyettes szerint októberben a fideszes székesfehérvári közgyűlés azért hozott a Grupo Miltonnak milliárdokat hozó döntést a cég földjeinek belterületté nyilvánításáról, mert erre a korábbi, még szocialista vezetésű város kötelezettséget vállalt.

A Hírszerzőn nyilvánosságra hozott, Együttműködési Megállapodás címet viselő 2008-as dokumentum nem tartalmazza, hogy a Grupo Milton-csoport kezében lévő székesfehérvári földeket az önkormányzat később majd belterületté nyilvánítja, csupán annyit, hogy a terület fejlesztését fontosnak tartja.

Az internetes portál cikke ennek alapján állítja, a mostani, fideszes többségű városi testület nem a korábbi, baloldali kötelezettségvállalás miatt, hanem saját akaratból hozott október végén a vállalkozói csoport számára kedvező, a földeket jelentősen felértékelő döntést.

Hamis tehát Navracsics Tibor magyarázata, amelyet az Országgyűlésben adott elő hétfőn. A miniszterelnök-helyettes az LMP-s Schering Gábor napirend előtti felszólalására válaszolt durva és meglehetősen kioktató hangnemben, hazugságnak és összeesküvés-elméletnek nevezve a gondolatmenetet, amely a mostani kormánypártok és a Grupo Milton együttműködéséről szól.

Schering felszólalásában azt mondta, bár harcot hirdetett a korrupció ellen, a Fidesz-kormány nem lép föl bizonyos esetekben. Nem kezdeményeztek például elszámoltatást a Grupo Milton korrupciógyanús sávolyi és pátyi ügyeiben.