A Fidesz saját mérése szerint nyerhetnek Szegeden

2010.10.01. 10:50
Szegeden két független közvélemény-kutatás készült a vasárnapi szavazás előtt, ezek a regnáló szocialista polgármester, Botka László biztos, illetve hibahatáron belüli előnyét mérték, jelezve, hogy a választók közel harmada még bizonytalan. Megszereztük a szegedi Fidesz saját belső felmérését is, eszerint jelöltjük, B. Nagy László nyerheti a hétvégi választást.

Az utolsó pillanatig kiélezett a verseny Szeged polgármesteri címéért. A héten két közvéleménykutató, a Századvég, illetve a szegedi Innoratio közölt felmérési eredményeket a verseny állásáról. A Századvég mérése Botka László hibahatáron belüli vezetését mutatta, az Innoratio a jelenleg is regnáló szocialista polgármester biztos előnyét.

Szegedi fideszes forrásoktól megszereztük a párt saját méréseit, ezek viszont a kihívó, B. Nagy László győzelmét jósolják. A három kutatás adatai egy dologban egyeznek, a megkérdezettek 20-30 százaléka mindhárom felmérés szerint még bizonytalan abban, hogy kire adja a szavazatát - azaz az utolsó pillanatban még bármelyik irányba kilenghet az inga.

A Fidesz saját mérései szerint a teljes választóközönség körében B. Nagy László 37, Botka László 33 százalékon áll. A Jobbik polgármesterjelöltjét, Keresztúri Csabát 6, a zöld demokrata Balogh Tibort 2 százaléknyi választó támogatja. A bizonytalanok aránya 22 százalék.

A biztos szavazó pártválasztók bontásában a Fidesz saját mérése szerint B. Nagy László 44 százalékon áll, Botka 39 százalékon. A felmérés szerint jól működött a Fidesz kampánya, B. Nagy László ismertsége az augusztusi 30 százalékról 60 százalékra emelkedett a városban.