Csapody Miklós kilép az MDF-ből

2010.03.23. 20:37 Módosítva: 2010.03.23. 21:13
Csapody Miklós kilép a Magyar Demokrata Fórumból, és egyelőre nem akar közreműködni a magyar politikai életben. A politikus ezt kedd este jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában, és erről olvashatnak honlapjának látogatói is.

”Köszönöm a sok-sok támogatást, a sok kopogtató cédulát, a bizalmat. Ez ad nekem erőt az ellenálláshoz. A viszontlátásra” – ez olvasható kedd este a csapody.hu-n.

"Elköszönök a választópolgároktól, megköszönöm (...) a kopogtatócédulák tulajdonosainak azt a sok-sok segítséget, amit kaptam" – mondta Csapody Miklós az ATV-n. Részéről a kampány véget ért.

"Én ezt így tovább nem tudom vállalni, tettem, amit tehettem" – idézte szavait az MTI.

Azt egyelőre nem akarta megmondani, hogy a választástól visszalép-e, csak annyit mondott: erre a törvény lehetőséget ad.

Kilépésének okairól elmondta, "az SZDSZ-szel való összeállás és sok minden vezetett ide", így az is, hogy Bokros Lajos "vendégként" erőszakosan, többször adott ultimátumot a párt vezetésének.

Csapody 1990 óta országgyűlési képviselő, 2002-ig a XI. kerületi 15. választókörzetet zsinórban hozta, 2006-ban listáról került a parlamentbe.

Olyan aranyköpések fűződnek a nevéhez, mint a megélhetési politikus vagy a csornai Charles Bronson (Áder János).

A végleges országos lista keddi nyilvánosságra hozatala előtt Csapody találkozott Dávid Ibolyával. Úgy tudjuk, hogy Csapody a megbeszélés alapján úgy értelmezte, hogy befutó helyet kap a listán.

Csapody kedd délben, amikor kiderült, hogy még sincs rajta az MDF listáján, dühromot kapott, XI. kerületi irodájában a pártalkalmazottak megrökönyödésére tépkedni kezdte a párt választási plakátjait. (Az ATV-nek erről azt mondta, hogy a plakátokat levette)

A Dávid és Csapody közötti bizalmi viszony megrendülésének hosszabb története van. A fővárosi lázadozókkal szemben januárban Csapody mentette meg Dávidot, szavazatával kezdődhettek meg a tárgyalások az SZDSZ-szel.

Pár héttel később átállt az MDF-SZDSZ szerződést ellenzők táborához.