Hunvald hamis aláírásokra figyelt fel

2011.04.21. 11:25 Módosítva: 2011.04.21. 13:51
Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, a VII. kerületi ingatlanpanamák ügyének másodrendű vádlottja a büntetőper csütörtöki tárgyalásán azzal állt elő: nemrég a nyomozati iratokat tanulmányozva azt észlelte, hogy egyes dokumentumokra odahamisították az aláírását.

A sok százmilliós csalással, hűtlen kezeléssel, hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel vádolt Hunvald a tárgyaláson átadta a bírói tanácsnak a szerinte hamis aláírásait tartalmazó iratokat, amelyek Nagy Györgyhöz köthetők, aki a vádbeli ingatlanügyletekben a vevői oldalt képviselte, és sajtóhírek szerint a vád tanújaként terhelő vallomásokat tett a nyomozás során Hunvaldra és társaira.

Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt

Hunvald György jelezte, hogy ezek után az aláírások hitelessége szempontjából is áttekinti a nyomozati iratokat.

A több mint két éve előzetes letartóztatásban lévő volt szocialista politikus az eljárás során tagadta bűnösségét, jelenleg a vádlotti meghallgatása zajlik, a bíró kérdéseire válaszol, de a csütörtöki tárgyaláson elhangozhatnak az ügyész vádlotthoz intézett kérdései is.

Hunvald György ezt megelőzően - a keddi és a múlt csütörtöki tárgyaláson -, írásba foglalt vádlotti védekezésének felolvasásakor pontról pontra igyekezett cáfolni, hogy a vádbeli tizenhét önkormányzati ingatlan eladása törvénybe ütköző lett volna, kárt okozott volna Erzsébetvárosnak, és azt is tagadta, hogy ő ebből meggazdagodott volna. Hosszan beszélt továbbá arról, hogy az önkormányzati ingatlanok kezelése, értékesítése évtizedek óta nagyon nehéz probléma.

A múlt héten, Hunvaldot megelőzően a bíróság az ügy elsőrendű vádlottját, Gál Györgyöt, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori SZDSZ-es elnökét hallgatta meg. Gál csak az erkölcsi felelősségét ismerte el. Többórás vallomásából az derült ki, hogy a vádbeli, 2003 és 2008 közötti időszakban az MSZP-SZDSZ-koalíció által vezetett erzsébetvárosi önkormányzatnál bevett gyakorlat volt mindaz, amit neki az ügyészség felró.