Előzetesbe került a három patai verekedő

2011.04.29. 12:54

Előzetes letartóztatásba helyezte az Egri Városi Bíróság azt a három gyöngyöspatai férfit, akit a kedd este történtek miatt csoportosan, köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsít a rendőrség. A bíróság a bűnismétlés lehetőségére és a nyomozás megnehezítésére hivatkozva fogadta el az ügyészség indítványát.

A három férfi egyelőre egy hónapig marad előzetes letartóztatásban, ha a másodfokon eljáró Heves Megyei Bíróság elutasítja a gyanúsítottak és védőik fellebbezését. A gyanúsítottak közül kettő korábban már volt büntetve: egyikük vagyon elleni, a másik testi sértés és vagyon elleni bűncselekmény miatt. A nyomozási bíró szerint fennáll a bűnismétlés lehetősége és attól is lehet tartani, hogy a gyanúsítottak megpróbálják megnehezíteni a nyomozást.

Az orvosszakértői vizsgálatok után még testi sértéssel is meggyanúsíthatják őket, a bűncselekményekért akár öt év börtönt is kaphatnak. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban azt mondta, az elmúlt két éjszaka atrocitások nélkül telt Gyöngyöspatán. A településen a hónap végéig fokozott ellenőrzést rendeltek el.

Gyöngyöspatán kedd este vertek meg három nem helyi férfit. A rendőrség szerint a kiváltó ok az volt, hogy egyikük feltehetően részegen a település egyik útkereszteződésében vizelt. Ezt a helyiek nehezményezték, majd a férfira és társaira támadtak, egyikük súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek. Utóbbiak egyike a kórházban azt mondta, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja. Az eset után őrizetbe vettek mindannyian patai romák, a verekedésben a másik oldalon állók közül senki ellen nem indult eljárás.