Puch: Gyurcsány hagyja békén az MSZP-t!

2011.05.17. 12:15
A pártigazgató élesen kikelt a szerinte az Orbán elleni revansért akár az egész MSZP-t beáldozni kész volt kormányfő ellen. Ha Gyurcsány őszig kitart, elszigetelik, és ebben egy új etikai bizottságnak is szerepe lehet.

Összeegyeztethetetlen Mesterházi Attila és Gyurcsány Ferenc világképe, véget kell vetni az MSZP kétfejűségének – nyilatkozta az fn.hu-nak Puch László pártigazgató, volt pénztárnok. Puch szerint az akkori kormánypárt legkésőbb 2006-tól csapnivalóan politizált, semmit sem tudtak végrehajtani a reformpolitikából.

A pártigazgató úgy látja, Gyurcsány Ferenc nem az MSZP, hanem egy általa elképzelt párt elnöke akart lenni, de a tagság zöme nem szocialista-konzervatív-liberális, hanem karakteresen szocialista pártban érzi magát otthon.

"Gyurcsány úgy kalkulált, minél rosszabb állapotba kerül az MSZP, annál nagyobb esély nyílik előtte a párt elfoglalására. Türelmetlen, impulzív, a cél érdekében semmilyen eszköz sem drága neki, forradalmi hevületében mindent fölrúg, lebont. Csakhogy soha semmit nem épít a romok helyén" – fogalmazott Puch, aki szerint Gyurcsány revansvágya felülírja az elemi rációt, és ezért még egyszer kitenné az országot egy Orbán-Gyurcsány háborúnak.

Gyurcsánynak csak a párt infrastruktúrája kell – véli Puch, hozzátéve, hogy szerinte szakadás esetén legfeljebb öt frakciótag tartana a volt miniszerelnökkel. Mint mondta, legkésőbb az őszre összehívandó kongresszuson dűlőre kell jutni, és ha Gyurcsányban addigra sem lesz belátás, el kell szigetelni. A kizárás viszont nem merül fel, mert az ártana a pártnak.

A pártigazgató bejelentette, hogy a pártban háromtagú informális etikai bizottság alakult id. Gál Zoltán, Gráf József és Katona Béla részvételével, hogy nyilvánosan véleményezzen etikai ügyeket. Minderről a párt korrupt imidzsének lemosása kapcsán beszélt, hozzátéve, hogy a kínos esetek Gyurcsány regnálása idején történtek, és azokkal kapcsolatban "akár magának Gyurcsány Ferencnek is lehetne mondanivalója."

A pénz(tárnok) beszél, a karaván halad – kommentálta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc a Puch-interjút.