Szanyi indul az MSZP-elnökségért

2012.01.19. 22:21

Szanyi Tibor szocialista képviselő a párt Jókai utcai székházában csütörtök este bejelentette, hogy indulni kíván az elnökségért az MSZP március 31-i tisztújító kongresszusán – tudta meg az ATV.

A televízió portálja idézi egy vezető szocialista forrásuk korábbi becslését, miszerint Szanyi a párton belül mintegy harminc százalékos támogatottságra számíthat, de jelzi, egy másik MSZP-s forrás viszont legfeljebb egy számjegyűre taksálja Szanyi támogatottságát.

Szanyinak mindenesetre önbizalmat adhat, hogy az MSZP-ből Tóth József mellett egyedül ő szerzett egyéni mandátumot, mindketten a XIII. kerület választókerületeiben győztek. A politikus 1998-ban lépett be az MSZP-be, majd még akkor képviselői mandátumot is nyert, a Medgyessy-Gyurcsány kormányban előbb az agrártárca majd a gazdasági minisztérium politikai államtitkára volt 2002-2006 között. A második Gyurcsány-kormányban már nem kapott szerepet, a párton belül a 2006-2010-es ciklusban már a volt miniszterelnök egyik hangos ellenlábasa volt.