Schmitt Pál nem mondott le

2012.03.30. 15:19

Schmitt Pálnak nem esett jól, hogy míg Szöulban képviselte az országot, meghatározó gazdasági szakemberekkel tárgyat és felszólalt egy nukleáris biztonsági világkonferencián, sőt a dél-korei elnökkel tárgyalt, addig az egyetem szenátusa őt meg sem kérdezve, egy napot sem várva döntött kisdoktori címének megvonásáról, hangzott el a köztársasági elnökkel készült péntek esti MTV-interjúban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ezzel a címmel szervez demonstrációt az LMP ma este. "Gyere el a Dísz térre a Sándor palota elé és nézzük meg együtt élőben, mit mond 8 órakor a királyi tévében Schmitt Pál. Lemond vagy nem mond le. Ha lemond, nyugtázzuk, van még valami remény az országban! Ha nem mond le, akkor pedig követeljük a lemondását tovább!" – írták a Facebookon.

  • A Köztársasági Elnöki Hivatal szűkszavú közleményt tett közzé, amelyben megerősítették, hogy Schmitt Pál exkluzív interjút ad a Magyar Televíziónak.

  • Frissült a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja: levették Schmitt Pál pénteki programjait. A tévényilatkozatról nincs szó. Közben Karl Erjavec szlovén külügyminisztert fogadta Martonyi János, szerencsére a kétoldalú kapcsolatokat semmilyen vitás kérdés nem terheli, írta az MTI.

  • Bár a KEH honlapjáról még nem szedték le, a Parlamentben Schmitt Pál nélkül adták át az innovációs nagydíjakat. Az egyik elismerést az Egis kapta a vérrögképződés megelőzésére kifejlesztett filmtablettáért.

  • Jégdara hullott Nyírmadán és Gyulán, közölte az időkép a Facebookon.

  • Gyurcsány Ferenc szerint Schmitt Pálnak köztársasági elnökként már csak órái, legfeljebb napjai vannak hátra, ezért a parlamenti képviselettel rendelkező demokratikus pártoknak már az új államfő megválasztásán érdemes gondolkodniuk. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt mondta: mivel a Fidesz-KDNP képtelen volt egyedül alkalmas köztársasági elnököt választani, bár az ehhez szükséges többsége továbbra is megvan az Országgyűlésben, erkölcsi értelemben elveszítette a jogát arra, hogy ismét az ellenzék egyetértése nélkül válasszon államfőt. (MTI)

  • Török Gábor mai gyorselemzését. Blogja tegnap 12:35-kor frissült utoljára.

  • "A higgadtság és a józan mérlegelés az első" – mondta Kumin Ferenc, a Századvég Alapítvány vezető elemzője az Inforádió Aréna című műsorában. Szerinte Schmittnek úgy kell cselekednie, mintha nem lenne nyomás, krízis. "A kiabálók kórusa általában valamilyen politikai motiváció szerint szólal meg, és nem biztos, hogy jót akar akár az adott intézménynek, akár az érintett személynek" – vélekedett a politológus.

  • Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak. Ma felhőátvonulások lesznek keleten több, nyugaton kevesebb napsütéssel. Szórványosan várható zápor, északkeleten néhol zivatar is kialakulhat jégdarával. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 11, 16, késő este 5, 10 fok között valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • Az Új Szó szlovákiai magyar napilap publicistája Ivan Mikloš pénzügyminisztert búcsúztatja. "Voltak persze miniszterek, akik sokkal nagyobb botrányokat kavartak, többségük azonban a semmiből bukkant elő, és pár éven belül már nem is emlékezünk rájuk. Mikloš azonban a jobboldali választók számára olyan megbízható politikusnak számított, akivel szemben jóval nagyobbak voltak az elvárások" – írja Molnár Iván.

  • A Tanjug szerb hírügynökség szó szerint idézi Tulassay Tivadar kora esti bejelentését és Schmitt Pál mondatát, miszerint "egy pillanatig sem" gondolta, hogy lemondjon. A vezető külföldi anyag az észak-koreai rakétafejlesztésről szól.

  • A bolgár újságok egyelőre nem kommentálják a doktori cím elvételét, csak az alaphírt hozzák. Minden esetben hangsúlyozzák, hogy Schmitt Pál bolgár szerzőtől lopott doktorija megírásához.

  • A BBC rövid cikkben számolt be a Semmelweis Egyetem tegnapi döntéséről, és még az Európa rovatoldalon sem szerepel a vezető hírek között. A szerző megjegyzi, hogy a magyar köztársasági elnök szerepe jórészt protokolláris.

  • A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja szerint Schmitt Pálnak két hivatalos programja lesz ma. A Sándor-palotában fogadja Szlovénia külügyminiszterét, majd a Parlamentben részt vesz a Magyar Innovációs Nagydíj átadásán. A naptár március 31-től teljesen üres.

  • Tarlós István főpolgármester szerint nem az államfőnek, hanem az országnak okozott igazi kárt az, aki kirobbantotta a plágiumügyet. „Az, aki huszonvalahány év után vette a fáradtságot, és Isten tudja meddig járt azután, hogy Schmitt Pálnak kárt okozzon, az jobb, ha arra is gondol, hogy az országnak több kárt okozott, mint Schmitt Pálnak” – mondta Tarlós István az m1 Ma Reggel című műsorában. (MTI)

Vissza az összes bejegyzéshez