Keresték az indokot a vidám sofőr kirúgására

2012.06.22. 12:14
Bócsa Viktor főnökeinek inkább le kellett volna ülniük vele beszélni, ellentmondásosan viselkedett a BKV a kirúgott sofőr ügyében - mondta az Indexnek Nemes Gábor szakszervezeti vezető.

Nem így kellett volna megoldani a BKV-nál a vidám buszsofőr, Bócsa Viktor ügyét - mondta az Indexnek Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének vezetője. A szakszervezetis szerint ellentmondásos az, ahogy Bócsa szerződését nem hosszabbították meg, mert először úgy tűnt, mintha a vállalat védelmébe venné, mostanra mégis úgy látszik, mintha keresték volna az alkalmat, hogy megszabadulhassanak tőle.

"Olyan, mintha várták volna, hogy összegyűljenek a hibák" - mondta Nemes Gábor. A BKV közleménye a szereplésein kívül többek között arra hivatkozik, Bócsa elkésett a munkából és kétszer is gyorshajtott.

Mindezek miatt Nemes Gábor nem ért egyet azzal, ahogy a vállalat intézte az ügyet, szerinte jobb megoldás lenne, ha leülnek beszélni a vidám sofőrrel. "A kérdés mindig az, fontos-e a vállalatnak egy dolgozó, vagy nem" - mondta Nemes.

Bócsát már áprilisban is ki akarták rúgni, de a médiavisszhang miatt akkor ez mégsem történt meg.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója akkor indokolatlan és túlzó intézkedésnek nevezte az elbocsátást, amivel nem tudna egyetérteni.