Eldurvult a kampány Dunakeszin

2013.03.23. 14:28 Módosítva: 2013.03.23. 14:30
Az MSZP szerint gyűlöletkampányt folytat a Fidesz Dunakeszin, a nagyobbik kormányzó párt megbízásából „mocskolódó szóróanyagot” osztogatnak. A rendőrség intézkedett, de sem bűncselekmény, sem szabálysértés megalapozott gyanúja nem merült fel, ezért nem indítottak eljárást.

Bilinszky Ferenc, az MSZP dunakeszi elnöke elmondta, péntek este állampolgári bejelentést kaptak, hogy „mocskolódó szóróanyagot” osztogatnak Dunakeszin, ahol vasárnap helyi időközi képviselő-választást tartanak. Sikerült feltartóztatniuk két fiatalt, akik a kampányanyagot terjesztették. Kihívták a rendőrséget, a fiatalok nekik azt a választ adták, hogy a Fidesz megbízásából „szórják az anyagot” – mondta.

A szocialisták szerint egy jól felépített, átgondolt kampányról van szó, ami tele van valótlanságokkal.

A rendőrség az Indexnek azt mondta, hogy a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai az esti órákban Dunakeszin két fiatal férfi ellen intézkedtek, de sem bűncselekmény, sem szabálysértés megalapozott gyanúja nem merült fel, ezért ellenük nem indult eljárás.

Az esetről részletesen beszámolt a Pest Megyei Hírhatár, fotót is közöltek a tetten ért fiatalokról. A lap megjegyzi, hogy a járőrök gyorsan és határozottan intézkedtek. A szórólapozók elmondták, hogy Budapestről érkeztek.

A Pest megyei városban a fideszes Fodor Sándorné tavaly decemberi halála miatt vasárnap időközi önkormányzati választást tartanak, melynek igazi különlegességét az adja, hogy először indul egy olyan jelölt, akit Bajnai Gordon támogat.