Orbán Ráhelt saját témavezetője díjazta

2013.04.30. 23:47

Saját témavezető és szakszeminárium-vezető tanára adta át az állami cégtől kapott díjat Orbán Ráhelnek – fedezte fel az Átlátszó Oktatás. A miniszterelnök lánya az állami tulajdonban lévő Magyar Turizmus Zrt. Az év turisztikai témájú szakdolgozata című pályázatán nyerte el az első díjat, ennek híre kedden jelent meg.

Mint arról napközben beszámoltunk, az újszerű témaválasztás kategória nyertese lett a Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül című pályamunkával, amit itt olvashat teljes terjedelmében pdf-ben. A szerző kicsit magáról is ír, a soproni Voltról szóló részben ez olvasható: „A 2011-es év nagy áttörést hozott magával [...] A VOLT két, időszakos munkatársa … nevéhez fűződik az Európa Kemping projekt” (bár a neveket máshol sem írja le).

A hirado.hu-ról az is kiderül – ezt szúrta ki az Átlátszó Oktatás –, hogy kik adták át az elismerést: Nemes Andrea, az NGM turisztikai és vendéglátóipari főosztályának vezetője és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

Ha megnézzük a dolgozatot, annak egyből a borítóján azt látjuk, hogy Orbán Ráhel szakszeminárium-vezetője is Dr. Nemes Andrea volt, akinek egyébként a dolgozat bevezetőjében külön meg is köszönte a szerző a segítséget: „Köszönettel tartozom Dr. Nemes Andreának a szakdolgozat elkészítéséhez nyújtott szakmai támogatásért”.

És ha megnézzük a Corvinus honlapján Nemes Andrea oldalát, kiderül az életrajzból: a díjátadó Nemes Andrea megegyezik a témavezető Nemes Andreával, hiszen az oktató állásai között ott szerepel az NGM-főosztályvezetés is.

Ez persze formálisan nem azt jelenti, hogy ő maga is döntött az elismerésről. De azért az figyelemreméltó, hogy a turizmusonline.hu-n megjelent tájékoztatás szerint „a beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból” álló szakmai zsűri bírálta el.