Előzetesben maradnak az izsáki rendőrök

2013.05.09. 13:42

Kilencven nappal meghosszabbította az előzetes letartóztatását csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság annak a két, azóta leszerelt rendőrnek, akik a gyanú szerint annyira megvertek egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt előállított román állampolgárságú férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta: a bíróság úgy ítélte meg, hogy a két férfi megalapozottan gyanúsítható a kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetésével. A nyomozási bíró az elé tárt jegyzőkönyvek alapján döntött az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról. A határozat ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezhetnek.

A fellebbezésről az MTI még nem tudott információt szerezni, így egyelőre nem tudni, hogy a nyomozási bíró határozata jogerőre emelkedett-e.

A két gyanúsított április elején vitte be az áldozatot, Bara Józsefet a rendőrőrsre, nem hivatalos eljárásban, lopás gyanúja miatt. A férfi az őrsön néhány órán belül meghalt, az elsődleges orvosi szakvélemény szerint azért, mert bántalmazták. A Népszabadság korábban azt írta: a hátrabilincselt kezű férfi halálát a hasfalát ért ütésekből származó belső vérzés okozta, ugyanakkor hozzátették, hogy az ügyészség nem közölte a halál pontos okát.