Erőss özvegyének nem kellenek adományok

2013.05.26. 10:09

Hegymászótársak próbálnának segíteni Erőss Zsolt özvegyén, ő azonban egyedül szeretne boldogulni, írja a Vasárnapi Blikk. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség hegymászó szakágának vezetője, Futó Endre szerint már máskor is akadt rá példa, hogy egy elhunyt hegymászó családja számára gyűjtést rendeztek, és most is felmerült bennük ennek a gondolata. Sterczer Hilda azonban legalább annyira rendíthetetlen, mint férje, amikor a csúcsra indult.

Bár Erőss Zsolt halála miatt egyedül maradt két csemetéjükkel, Gerdával és Csomával, az asszony senkitől nem kérne segítséget. - Mielőtt édesanya lettem, némettanárként dolgoztam. Jelenleg is van három magántanítványom, de ebből nem fogunk tudni megélni. Nekem most elsősorban munkára van szükségem, olyanra, amit a gyerekek mellett is elvégezhetek. Szívesen tanítanék például egy nyelviskolában vagy akár előadásokat tartanék. Nem szeretném felélni minden tartalékunkat.

Ahogy azt korábban az Index is megírta, a lábrotézissel mászó Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter még kedden tűntek el a nepáli Kancsendzöngán. A páros a csúcsot nagy kockázatot vállalva érte el: jóval tovább másztak felfelé, mint ahogy az biztonságos lett volna. Hétfőn későn, már délután hatkor álltak a 8586 méteres hegycsúcson, ezzel vállalva, hogy éjszaka ereszkednek vissza a legfelső táborba. A megoldás nem szokatlan a magashegyi mászásban, ugyanakkor kell hozzá szerencse, és az a kiapadhatatlan energia, ami ezúttal hiányzott belőlük.