A bordáját törték Szita Bence gyilkosának

2013.06.26. 08:06

A Blikk értesülései szerint a börtönben összetörték a bordáját Szita Bence egyik gyilkosának, B. Józsefnek. A lap úgy tudja, hogy a férfit június 11-én verte meg rabtársa, akit ezután azonnal el is különítettek tőle.

B. Józsefet a támadás után sürgősen kórházba szállították, ahol az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy sérülései súlyosak. A börtön azonnal fejlelentést tett az ügyben, súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

A férfi cellatársa tagadta, hogy megtámadta volna B. Józsefet a kétszemélyes cellájukban. A gyerekgyilkosok a hasonló támadások kiemelt céltáblái a börtönökben, ezért az őrök is különös figyelemmel kísérik őket, nehogy önbíráskodás áldozatai legyenek. A szintén Szita Bence meggyilkolásával gyanúsított K. Józsefet nem érte hasonló atrocitás – írja a Blikk.

A felsőmocsoládi Szita Bence eltűnését 2012. október 30-án jelentették be. Az élve eltemetett 11 éves kisfiú holttestére november 3-án találtak rá a felbujtó vallomása alapján, aki korábban a gyerek nevelőapjának élettársa volt. A gyermeket brutálisan bántalmazták, majd a még élő kisfiút gödörbe tették, és betemették.

Az ügyészség a nő mellett két férfit vádol a gyilkossággal, akik beismerték tettüket, de az elsőrendű vádlott tagad. A Kaposvári Törvényszék fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglanra ítélte az elkövetőket.