Orbán Ráhel példája nem ragadós

2013.08.08. 06:35
Borkai Zsolt szépségversenygyőztes és Semjén Zsolt keveset szereplő lánya is a tanulmányaira koncentrál. Nem tervez esküvőt Áder János nagyobbik lánya sem, pedig majdnem egyidős a lagzira készülő Orbán Ráhellel. Tíz kormánypárti képviselőt kérdeztünk arról, hogy a közeljövőben bekötik-e a lányaik fejét.

A vezető kormánypárti politikusok 18 év feletti lányai a tanulásra koncentrálnak, esküvőt most nem terveznek – tudtuk meg a szülők válaszaiból. A kérdést azután tettük fel, hogy  a Blikk július végén megírta: Orbán Viktor kormányfő legidősebb lánya: a 24 éves Ráhel szeptemberben férjhez megy. A vőlegény, Tiborcz István a Közgép Zrt. egyik leányvállalatának az igazgatósági tagja. Az esküvőt a Tiborcz család Türköspuszta és Csabdi határában elterülő lovasfarmján tartják.

A múlt héten tíz olyan ismertebb kormánypárti politikust – főként minisztereket, parlamenti képviselőket – kerestünk meg, akiknek a lánya elmúlt 18 éves. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a családjukban várható-e esküvő a közeljövőben. Kérdéseinkre nyolcan válaszoltak, közülük négyen közölték, hogy családjukról, magánéletükről nem szívesen nyilatkoznak.

Orbán Ráhel mellett legtöbbször Borkai Zsolt fideszes parlamenti képviselő, győri polgármester lánya szerepelt a sajtóban. A most 20 éves Borkai Petra korábban megnyerte az Alpok Adria szépségversenyt, tavaly szeptemberben pedig kiderült, hogy az olimpia bajnok Gyurta Dániel barátnője. Borkai – a polgármesteri hivatal munkatársán keresztül – azt válaszolta: lánya párkapcsolatban él, de esküvő nincs tervbe véve, Petra a főiskolai tanulmányaira koncentrál.

Áder János köztársasági elnöknek több gyereke van, közülük két felnőtt lánya: Borbála 25, Orsolya 20 éves. Mindkettejüket lehetett látni az Országgyűlésben, amikor tavaly tavasszal Ádert államfővé választották. A Köztársasági Elnöki Hivatal az Indexnek azt írta, hogy Áder lányai nem mentek férjhez, és nem is terveznek.

Semjén Zsolt kormányfőhelyettesnek, a KDNP elnökének három gyereke, két fia és egy lánya van, utóbbi most 22 éves. Semjén lánya nem szerepelt a sajtóban, 2010-ben egy olyan, az MTI által készített fotón lehetett látni, ahol Semjénnel együtt szavazott a parlamenti választásokon. Semjén munkatársa az Indexnek azt írta: a kormányfőhelyettes lánya negyedéves egyetemista, tanulmányai alatt nem tervez esküvőt.

Nem készül esküvőre Tarlós István kisebbik lánya sem, akivel hat évvel ezelőtt Tarlós apák napja alkalmából közösen nyilatkozott a TV2-nek. Tarlós most azt mondta: három gyereke és összesen hat unokája van, 38 éves lánya és 34 éves fia régóta házas.

Deutsch fiai se

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője cikkre utalva, a Facebook-oldalán azt írta: „Hát Bástya elvtársat már nem akarják megölni? Az én két nagyfiam sem tervezi, hogy mostanában feleségül menne bárkihez!”